Virus på balancenerven er en ubehagelig sygdom, der gør en meget svimmel. Det gør det svært at passe arbejde eller uddannelse og at kunne være noget for ens familie. Der er ikke så meget, man kan gøre med moderne medicin. Der findes endnu ikke en medicin mod sygdommen. Man kan kun tage søsygetabletter mod kvalmen. Man kan derfor ende med at være sengeliggende i flere uger eller måneder. 

Akupunktur har dog haft god effekt på en del patienter med virus på balancenerven. Det har den danske akupunkturklinik Acunova blandt andet haft gode erfaringer med. Hos Acunova får man en grundbehandling med fem akupunkturgange. De fem gange skal helst være fem dage i træk. Man ved derfor meget hurtigt, om akupunktur virker på en. 

Hvis man ikke har mærket en forbedring efter de fem gange, bør man nemlig stoppe med behandlingen. Så vil akupunktur ikke kunne hjælpe en. Mange oplever dog helt at slippe for symptomer efter de fem gange, mens nogle oplever en forbedring, men har brug for mere akupunktur for at blive helt symptomfri. 

Mange er skeptiske over for, om alternative behandlinger virker. Med Acunovas effektive akupunkturform kan man hurtigt finde ud af det. I stedet for at være sengeliggende i en måned eller mere, kan man altså være heldig at blive symptomfri efter fem dage.